A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Каланчацькі бібліотеки – в обласній акції «Герої XXI століття»

Дата: 03.04.2017 16:20
Кількість переглядів: 860

     Виховання у молодого покоління почуття патріотизму, формування високої громадянської свідомості, честі і гідності у сучасних суспільно-політичних умовах, коли країна ціною життя українських військових, добровольців, волонтерів відстоює свободу і територіальну цілісність,  набуває пріоритетного значення.

     З метою виховання шанобливого ставлення до захисників України – жителів Каланчацької громади, у тому числі вшанування пам’яті тих, хто віддав                   найдорожче – своє життя за свободу та територіальну цілісність нашої країни, на бібліотечному блозі  та сторінці в соцмережах розміщені матеріали та фотографії про наших чотирьох Героїв неоголошеної війни, які віддали найдорожче в світі – своє життя, захищаючи мир й спокій, захищаючи нашу землю  від підступного ворога.

     У даному напрямку проводиться дуже кропітка і серйозна робота, адже для збору достовірної інформації бібліотекарі зустрічаються безпосередньо з учасниками бойових дій у зоні АТО, їх рідними та друзями. Одержані матеріали, фотографії опрацьовуються, упорядковуються, систематизуються, накопичуються в папках-досьє «Герої ХХІ століття» для збереження та  подальшого використання при наданні інформації відвідувачам книгозбірні.

         Імена Олександра Берези, Володимира Серебринського, Юрія Іржика та Володимира Шаваровського навічно вкарбовані золотими літерами в трагічну сторінку історії нашого району, області, нашої країни…

       Окремі статті про Героїв АТО, що мужньо пройшли Дебальцеве, Іловайськ, бої за Донецький аеропорт… Розповідь про мужнього учасника бойових дій, який провів більше півроку в полоні у бойовиків …

        Зокрема, створені дописи з фотографіями про  Героїв АТО – Олександра Березу  «Герої не вмирають … Вони назавжди в пам’яті народній !», який віддав найдорожче – своє життя захищаючи Донецький аеропорт …  та  «Сумуємо за героєм…  Співчуваємо колезі…»  про  Володимира Шаваровського з Новопавлівки.  Володимир Йосипович Шаваровський рік і місяць вірою й правдою відслужив в АТО, неодноразово смерть дихала йому в обличчя, але вистояв, повернувся живий, але дуже хворий…  два тижні...  й пішов у вічність у свої  49 років … , про Володимира Харатіна з Макарівки  під назвою «Сміливість врятувала життя …»,  який добровольцем пішов захищати країну,  більше року прослужив в зоні АТО, з них  майже півроку в  полоні у бойовиків, про Сергія Селєзньова «Наш майстер гончарної справи – герой АТО !», «Герої XXI століття… з нашої Олександрівки», про Миколу Хребіра «Він пройшов крізь страхіття Донецького аеропорту…»  надруковані в районній газеті «Слава праці» та розміщено на нашому блозі  «Блог Каланчацької ЦБС.

        Деякі дописи  згруповані по населеним пунктам Каланчацького району, є ще неопубліковані матеріали …

        Наші  Герої ХХІ століття… Їхнє життя, їхня мужність, героїзм є прикладом для сучасної молоді у своїй любові та відданості Батьківщині, є прикладом для наслідування та патріотичного виховання молоді.

Тривалий час, на території району діє Всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна», що була ініційована Міністерством культури України для підтримки бойового духу та патріотичного виховання українських військовослужбовців. Книгозбірні постійно комплектують бібліотечки літератури для учасників АТО з числа подарованих книг та буккроссингу.

    Створено тематичну картотеку «Учасники АТО - наші земляки». Працівниками ЦБС здійснюється постійний контроль за оперативним наповненням картотеки оновленою інформацією зі сторінок періодичних видань.

   Фінішував перший етап обласної патріотичної акції «Герої ХХІ століття» урочистим заходом, на якому колектив Каланчацької центральної бібліотеки визнано переможцем, нагороджено дипломом, сучасним планшетом  «Lenovo» та бібліотечкою дуже гарних книжок.

      Нагороди – грамоти та подарунки також отримали Великоолександрівська, Каховська, Голопристанська, Нижньосірогозька   та Скадовська бібліотеки.

      Для отримання більш різнобічної інформації про Героїв АТО складено рекомендаційні списки сайтів та створено відео-ролік «Герої світла Каланчацького  району», який запрошуємо переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=QmJ1vmzdtpY.

      Обласна акція триває… Будемо раді новим інформаціям про наших Героїв світла !

 

Вічна пам’ять загиблим Героям!

Шана та слава Героям живим !


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь